Spet bomo šli Pod skalco Letos spomladi se je Gostinsko podjetje Daj-dam po petih letih odločilo, da bo obnovilo gostilno Pod skalco za Križankami. Okrog deset milijonov dinarjev bodo odšteli za njen vabljiv videz in novo opremo. Pod skalco bo postala gostilna, ki naj bi zaslovela po enkratni izbiri slovenskih vin vseh pokrajin in pijač, ki jih znajo pridobiti iz te žlahtne tekočine izdelovalci alkoholnih pijač. Posebnostim prostora in ponudbe pijač bo prilagojena ludi hrana. Obiskovalci bodo lahko izbirali med šunko s stegna, me-snimi solatami, siri in zelenimi solatami pri ponudbi hladnih jedi ter jedili iz mesa z žara. To je že druga naložba, ki jo je letos opravilo gostinsko podjetje Daj-dam, saj so nedavno za okrog 4,5 milijona dinarjev temeljito uredili tudi okolico in del notranjosti gostilne Livada ob Ljubljanici. Tja pa je mogoče med drugim prispeti tudi s čolnom, ki vozi med Makalonco in Livado. Kot je dejal direktor GP Daj-dam Tomaž Preželj, so večino sred-stev za opisani obnovi prihranili v podjetju, del pa so jih črpali tudi iz sredstev amortizacije pri GHT. S. J.