Domovina (Domovina (Ljubljana), 1918)
Tednik, pod založništvom in izdelavo Konzorcija, vsebuje prilogo Tedenske slike. Vsebinsko hoče povezovati Slovence, in tudi širše - s Hrvati in Srbi kot Jugoslovane ter vse stanove v politično organizacijo – Jugoslovansko demokratsko stranko. Piše o političnem dogajanju doma in po svetu in spodbuja narodno zavest, kjer daje prostor tudi slovenskim pesnikom (V. Vodnik,…).
Keywords: Časniki; Slovenia; Slovenija; 20.st.