Muzikološki zbornik (Muzikološki zbornik, 1965)
Muzikološki zbornik je prva mednarodna znanstvena muzikološka revija v Sloveniji, ki neprekinjeno izhaja vse od leta 1965. Od začetka jo izdaja Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Namenjena je objavi najnovejših razprav s področja historične in sistematične muzikologije v domačem in mednarodnem prostoru. Posebno pozornost namenja raziskovanju slovenske glasbene dediščine, oziroma glasbe, ki je na tak ali drugačen način povezana s slovenskim kulturnim prostorom. Revija izhaja enkrat letno.
Keywords: Muzikologija; glasbena teorija; music; glasba; slovenska glasba