Šolska knjižnica (Šolska knjižnica, 1991)
Šolska knjižnica je strokovna periodična publikacija za šolske knjižničarje, ki organizirajo knjižnično dejavnost na osnovnih, srednjih in glasbenih šolah ter v dijaških domovih. Revija Šolska knjižnica objavlja članke, ki bralce obveščajo o novostih na bibliotekarskem in pedagoškem področju, še zlasti na področju šolskega knjižničarstva. Publikacijo izdaja Zavod Republike Slovenije za šolstvo.
Keywords: knjižničarstvo; šolske knjižnice; Slovenia; Slovenija