Slavistična revija (Slavistična revija, 1948)
Slavistična revija: časopis za jezikoslovje in literarne vede = journal for linguistics and literary studies, je revija, ki jo izdaja Slavistično društvo Slovenije in izhaja od leta 1948 dalje. Objavlja znanstvene in strokovne članke s področij slovenističnega oz. slavističnega jezikoslovja in literarne vede ter iz sorodnih strok.
Keywords: Slavic languages; Slovanske književnosti; Slovanski jeziki; Študije