Cillier Wochenblatt (Cillier Wochenblatt, 1848)
(V slovenščini Celjski tednik) je bil časopis v nemškem jeziku, ki je pričel izhajati leta 1848 v Celju. Ustanovil ga je tiskar Janez Krstnik Jeretin, njegova urednika pa sta bila J. E. Gauser in Vincenz Prasch. Slednji je skrbel za uredništvo tudi pri kasnejšem Cillier Zeitungu (Celjskem časopisu), v katerega se je Cillier Wochenblatt preimenoval. Časopis se je, pod vplivom revolucionarnega leta 1848, zavzemal za enake pravice slovenskega in nemškega prebivalstva.
Keywords: Časniki; Celje; 1848