Izvestja Muzejskega društva za Kranjsko (Izvestja Muzejskega društva za Kranjsko, 1891)
Izvestja Muzejskega društva za Kranjsko so izhajala enkrat na dva meseca v Ljubljani v slovenskem in nemškem jeziku. Kasneje se združijo s časopisom Carniola in naprej izhajajo pod tem naslovom.
Keywords: history; Zgodovinopisje; Slovenia; Slovenija; Zborniki; 1891-1909