Geographica Slovenica (Geographica Slovenica, 1972)
Revija Geographica Slovenica (ISSN 0351-1731) je začela izhajati leta 1971. Pod tem imenom je izšlo 35 letnikov. Leta 2002 se je priključila k reviji Geografski zbornik/Acta geographica (ISSN 0373-4498), ki je začela izhajati leta 1952. Revijo Geographica Slovenica je izdajal Inštitut za geografijo.