Anthropos (Anthropos (Ljubljana), 1969)
Anthropos (Ljubljana) je slovenska znanstvena revija za interdisciplinarno in transdisciplinarno povezovanje humanistike in družboslovja ter njunih jedrnih strok, predvsem filozofije in psihologije. Revija izhaja dvakrat mesečno in jo izdajata Društvo psihologov Slovenije in Slovensko filozofsko društvo, izhaja sicer že od leta 1969.
Keywords: anthropology; antropologija; psihologija; psychology; philosophy; filozofija; humanistične vede; humanities; naravoslovne vede; natural science