Urbani izziv (Urbani izziv, 1989)
Prva številka Urbanega izziva je izšla decembra 1989. Revija je namenjena razširjanju znanstvenih in strokovnih dognanj ter obravnavi problemov urejanja prostora v Sloveniji in tujini. V reviji so objavljeni prispevki z različnimi »prostorskimi« temami, iz različnih znanstvenih ved in disciplin (npr. urbanizem, arhitektura, krajinska arhitektura, geografija, geodezija, sociologija, ekonomija ipd.). Urbani izziv je revija z odprtim dostopom, vsi objavljeni prispevki so prosto in takoj po objavi dostopni za deljenje in uporabo ob ustreznem citiranju originalnih avtorjev in vira (Licenca CC BY).
Keywords: education; izobraževanje; novosti; prostorska informatika; regionalno planiranje; Slovenia; Slovenija; spatial planning; urbanism; urbanizacija; Urbanizem; urejanje prostora