Literatura (Literatura (Ljubljana), 1989)
Revija Literatura izhaja večinoma enkrat na dva meseca, kot dvojna številka. Je nadaljevanje revije Problemi. Publikacija se osredotoča na sodbne domače avtorje, ki ustvarjajo v poeziji, prozi, v stripu.
Keywords: književnost; literature; Slovene literature; slovenska književnost; literarna teorija; literary theory