Rak v Sloveniji (Rak v Sloveniji, 1968)
Register raka Republike Slovenije je eden najstarejših populacijskih registrov v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1950 na Onkološkem inštitutu Ljubljana kot posebna služba za zbiranje in obdelavo podatkov o vseh novih primerih raka in o preživetju bolnikov z rakom. Ena izmed stalnih oblik vračanja obdelanih informacij so tiskana letna poročila Rak v Sloveniji. Med letoma 1982-2009 so izhajala pod naslovom Incidenca raka v Sloveniji.
Keywords: Neoplasms; Rak (medicina); Slovenija; Epidemiology; Slovenia; Statistični pregledi; tumor; Statistics; Novotvorbe; Epidemiologija; Statistika