Novičar (Novičar (1893), 1893)
Časnik je kot priloga Edinosti izhajal tedensko ob sobotah v Trstu. Urejal in izdajal ga je Maks Cotič. Vseboval je novice iz tujine in iz domačega okolja.
Keywords: 19.st.; Časniki; Italija; Italy; Zamejski Slovenci