Rodoljub (Rodoljub, 1891)
Glasilo Slovenskega društva v Ljubljani je izhajalo dvakrat mesečno, sprva kot priloga Slovenskemu narodu, kasneje kot samostojen časnik. Uredniki, ki so si sledili, so bili: Ivan Gogola, Ivan Tavčar in Valentin Kopitar. Vseboval je politični pregled, dopise, slovenske in slovanske vesti, razne praktične nasvete, v listku pa tudi leposlovje.
Keywords: Časniki; Slovenia; Slovenija; 19./20.st.