Slovenski list (Slovenski list (1896), 1896)
Slovenski list, neodvisno slovensko krščansko-socijalno glasilo, je izhajal tedensko v Ljubljani. Zavzemal se je za demokratičnost naroda, torej naj bi zastopal interese vseh slojev, še posebej najnižjih.
Keywords: Časniki; Slovenia; Slovenija; 19./20.st.