Tekstilec (Tekstilec, 1973)
Tekstilec je edina nacionalna revija s področja tekstilne in oblačilne tehnologije. Podaja temeljne in aplikativne znanstvene informacije v fizikalni, kemijski in tehnološki znanosti vezani na tekstilno tehnologijo. V reviji so objavljeni znanstveni in strokovni članki, ki se nanašajo na vlakna in preiskave, kemijsko in mehansko tekstilno tehnologijo, tehnične tekstilije in njihovo uporabo, kot tudi druga področja vezana na tekstilno tehnologijo in oblikovanje ter tekstilno in oblačilno industrijo. Izhaja mesečno in nadaljuje štetje svojega predhodnika Tekstilnega obveščevalca.