Traditiones (Traditiones (Ljubljana), 1972)
Traditiones so recenzirana znanstvena revija. Objavljeni so znanstveni in strokovni prispevki v slovenskem in/ali tujih jezikih, ki obravnavajo raznovrstne teme iz slovenske, evropske in zunajevropske etnologije, folkloristike in sorodnih ved. Izhajajo od leta 1972, od leta 2009 pa imajo tudi spletno različico.
Keywords: ethnography; Etnografija