Domoljub (Domoljub (Ljubljana), 1888)
Najprej izhaja kot priloga Slovencu, od 1897 pa je izhajal samostojno. Do leta 1906 je izhajal dvakrat mesečno, kasneje enkrat tedensko. Od februarja do septembra 1925 je izhajal kot Novi Domoljub, kasneje spet kot Domoljub. Od leta 1908 je svoje izdaje dopolnil s prilogami: Naš kmečki dom, Društvenik, Naša gospodinja, Občinska uprava, Domoljubove podobe, Gospodar, Mati in gospodinja, Novice v slikah, Gospodar in gospodinja. Vsebinsko je bil katoliško usmerjen, zavzemal se je za medsebojno povezanost Slovencev in v začetnih številkah poudarjal vdanost cesarju. Objavljal je novice doma in po svetu, v zadnjih številkah svojega izhajanja pa je postal  protikomunistično naravnan.
Keywords: Časniki; Slovenia; Slovenija; 19./20.st.