Triglav: Zeitschrift für vaterländische Interessen (Triglav (1865), 1865)
Izhajal je večinoma dvakrat tedensko. Svoje ime je dobil po simbolu slovenstva. Njegov lastnik je bil Janez Bleiweiss. Bil je političen časnik v nemškem jeziku.
Keywords: political party; Politične stranke; Slovenia; Slovenija; 1865-1870