Zasebnost in nadzor pri uporabi službenih sredstev - Tomšič, Andrej (Delavci in delodajalci, 2023)
V prispevku je obravnavana problematika zasebnosti in nadzora na delovnem mestu z vidika uporabe službenih sredstev. Predstavljen bo konflikt med interesi delodajalcev, zaposlenih in tretjih oseb ter primeri sodne prakse, ki so pomembno vodilo za delodajalce ob odsotnosti jasne zakonske ureditve. Predstavljena bo ureditev za državne organe ter priporočila delodajalcem, kako vprašanja dopustne rabe službenih sredstev in nadzora nad njimi ustrezno urediti v internih aktih.
Keywords: acceptable use policies; delovna razmerja; delovno pravo; nadzor; personal data protection; privacy; varstvo osebnih podatkov; workplace privacy; workplace surveillance; zasebnost; zasebnost na delovnem mestu