Vpliv geografskega kurikuluma na kompetence učitelja geografije - Resnik Planinc, Tatjana (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Prispevek obravnava vpliv geografskega kurikuluma na kompetence učitelja geografije. V tem okviru namenja posebno pozornost tako pridobivanju kompetenc učitelja geografije kot samemu pomenu teh kompetenc za geografsko izobraževanje, pri čemer je jasno razviden kompleksen in simbiotičen odnos med kurikulumom in kompetencami. Kompetence bi morale zato izhajati iz teorij, ki se nanašajo na vrednote, znanje, kurikulum in celoten izobraževalni proces,ki podpira dobro pedagoško prakso.
Keywords: geografija; geography; učni programi; curriculum; kurikulum; učitelji; kompetence