10 let Knjižnice Oton Župančič v Ljubljani (Knjižnica, 1992)
Članek ob desetletnici KOŽ podaja pregled doseženih ciljev, zastavljenih ob združitvi Delavske, Mestne in Pionirske knjižnice v eno splošnoizobraževalno knjižnico na območju občine Ljubljana-Center. Navaja prednosti nove organiziranosti in vzroke zaostajanja pri uresničevanju načrtov za ustanovitev enotnega sistema splošnoizobraževalnih knjižnic v Ljubljani. S pomočjo nekaterih temeljnih pokazateljev za leti 1981 in 1991 predstavi pomen KOŽ za prebivalce Ljubljane
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; Ljubljana