Razvijanje kulturne kompetence ob kratki prozi Mire Mihelič - Bošnjak, Blanka (Jezik in slovstvo, 2015)
Prispevek najprej poda kratek pregled literarnozgodovinskih ter literarnokritičnih odzivov na kratko prozo Mire Mihelič (1912-1985), ki jim lahko sledimo v knjižnih, revijalnih in časopisnih objavah. Literarnozgodovinsko perspektivo je mogoče povezati s cilji sistemske didaktike, z izborom in interpretacijo v študijskem procesu s področja slovenske književnosti, natančneje sodobne kratke proze, ki vključuje razvijanje kulturne zavesti s pridobivanjem profesionalnih kompetenc med študijem.
Keywords: Mihelič, Mira, 1912-1985; Slovene literature; slovenska književnost; kratka proza; interpretacija; kulturna kompetenca; slovenske pisateljice; 20. st.