Naravoslovna učna pot Vrata - Šolar, Martin (Gozdarski vestnik, 1996)
Zaradi izredno zanimivih gozdnih ekosistemov in drugih naravnih znamenitosti v Vratih, je uprava Triglavskega narodnega parka skupaj z mednarodno fundacijo Alp Action, Ministrstvom za kulturo RS ter Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS, pripravila zavarovanje nekaterih gozdnih ekosistemov; namen je ohranitev, vzgoja in izobraževanje. Gozdovi in naravne znamenitosti doline Vrata so povezani v naravoslovno učno pot
Keywords: naravne znamenitosti; naravoslovne učne poti; Vrata