Žvižgači - jih znamo zaščititi? - Koželj, Nina (Delavci in delodajalci, 2023)
Prispevek predstavi razloge za sprejem novega Zakona o zaščiti prijaviteljev, ki v naš pravni red prenaša Direktivo 2019/1937/EU o zaščiti oseb, ki prijavijo kršitve prava Unije, na kratko predstavi sprejete rešitve in odpre nekaj pomembnih vprašanj, ki se pojavljajo v začetnem obdobju veljave zakona.
Keywords: breaches; directives; kršitve; pravo EU; prijavitelji; protection; public disclosures; reporting persons; whistleblowers; zaščita; žvižgači