The spectrum of alpha-resolvable lambda-fold (Ksub4 - e)-designs - Gionfriddo, Mario (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Za ?$λ$?-kratni ?$G$?-dizajn pravimo, da ?$α$?-rešljiv, če se da njegove bloke razvrstiti v razrede tako, da vsak razred vsebuje vsako vozlišče natanko ?$α$? krat. V tem članku študiramo ?$α$?-rešljivost ?$λ$?-kratnih ?$(K_4-e)$?-dizajnov in dokažemo, da so potrebni pogoji za njihov obstoj tudi zadostni, brez izjeme.
Keywords: kombinatorika