Knjižna zbirka Knjižnica Slovenskega etnografskega muzeja - od začetkov do leta 1997 - Dular, Andrej (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 1997)
Sestavek govori o začetku in razmahu knjižne zbirke Knjižnica Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani, o posameznih publikacijah, ki so doslej izšle, in o bodočih novih tiskih te znanstvenostrokovne muzejske serije.
Keywords: Slovenia; Slovenija; ethnology; etnologija; muzeji; knjižne zbirke; založništvo