Hrošči (Coleoptera) v gozdovih in ohranjenost na rastiščih divjega petelina - Drovenik, Božidar (Gozdarski vestnik, 2001)
Prispevek obravnava hrošče v gozdovih Slovenije in njihovo ogroženost. Večji del prispevka so rezultati raziskav hroščev na izbranih rastiščih divjega petelina v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp in vzhodnih Karavank. Rezultati teh raziskav so pomembni prvi podatki o favni hroščev tega predela Slovenije, ki je bil doslej še neraziskan. Najdenih je bilo 250 vrst hroščev.
Keywords: biodiverziteta; gozdni ekosistemi; gozdovi; hrošči; Slovenija