Prisankova jama in njena podzemeljska favna hroščev - Kofler, Bojan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Prispevek podaja opis in načrt Prisankove jame z gore Prisojnik (2547m) v bližini Kranjske Gore (Severozahodna Slovenija). Predstavljeni so rezultati štiriletnih raziskav podzemeljske favne hroščev v njej. Jama je locus typicus podvrste Pretneria metkae mirae Bognolo et Kofler, 2001 (Cholevidae).
Keywords: entomologija; jamska favna; metulji; Slovenia; Slovenija