Moč ali nemoč raziskovalno-razvojnih zmogljivosti v slovenskem gospodarstvu? - Mali, Franc (Teorija in praksa, 1994)
Znanstveniki in gospodarstveniki si močno nasprotujejo v ocenah kaj je vzrok šibkega prenosa znanja iz univerz in inštitutov v industrijo. Krivdo pripisujejo drug drugemu. Prispevek govori o dvoumnosti takih ocen in zavrača mnenje v slovenski industriji, da financiranje znanstvenega dela predstavlja prej družbeni strošek kot produktivno naložbo. Razvite tržne ekonomije govorijo o nujnosti drugačnih pogledov.
Keywords: znanstvena politika; raziskovalno delo; economy; gospodarstvo; Slovenia; Slovenija