Kaj je še ostalo od posebnosti postopka v delovnih sporih? - Kogej Dmitrovič, Biserka (Delavci in delodajalci, 2018)
Sodni postopek reševanja delovnih sporov je urejen v posebnem zakonu, Zakonu o delovnih in socialnih sodiščih, ki se uporablja od leta 2005, ki pa postopka ne ureja celovito, temveč se sklicuje na določbe zakona, ki ureja pravdni postopek, tako da ureja le posebnosti. Od uveljavitve dalje je bil zakon že večkrat spremenjen in je bilo iz njega črtanih kar nekaj določb. V prispevku je predstavljen pregled še veljavnih določb, ki urejajo posebnosti postopka v individualnih delovnih sporih.
Keywords: Civil Procedure Act; individual labour dispute; individualni delovni spori; Labour and Social Courts Act; posebnosti delovnega spora; postopkovne določbe; procedural provisions; the specifics of a labour dispute; zakon o delovnih in socialnih sodiščih; zakon o pravdnem postopku