Pevska društva v Mariboru 1918-1941 - Potočnik, Dragan (Zgodovinski časopis, 1999)
V obdobju od 1918 do 1941 so v Mariboru delovali številni pevski zbori, tako delavski, cerkveni, šolski, mladinski, obrtni, trgovski. Ob štirih poglavitnih zborih: 90-članskem mešanem zboru Glasbene matice, 70-članskemu mešanem zboru Maribora in 45-članskem moškem zboru Drave in Jadrana, je bila v Mariboru še cela vrsta drugih. Ustvarjalne sile zborov pa zaradi strankarskih interesov niso spodbujale prave povezanosti. Posledica tega je bilo veliko število pevskih zborov z malo kvalitetnimi pevci
Keywords: kulturna zgodovina; Maribor; cultural history; društva; association; associations; pevska društva; singing associations