Ali se knjižničarji dovolj potrudimo za svoje uporabnike? - Žaucer, Matjaž (Knjižnica, 1996)
V članku je osvetljen pomen čim lažjega in čim hitrejšega pristopa uporabnikov do primarnih dokumentov. Opisan je pomen izposoje periodike raziskovalcem in pomen možnosti brskanja po periodiki na delovnem mestu. Na primeru novih prostorov Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani so prikazane prednosti postavitve gradiva v prosti pristop. Našteti so nekateri pogosti primeri nerazumevanja potreb uporabnikov.
Keywords: Knjižnice; Periodika; Izposoja; Uporabniki; education; izobraževanje; referalna dejavnost