Zgodovinske dežele na današnjem ozemlju Slovenije - Gabrovec, Matej (Geografski obzornik, 1999)
Članek predstavlja zemljevid nekdanjih avstrijskih dežel na območju današnje Slovenije, ki so v zavesti povprečnega Slovenca bolj žive kot pokrajine geografskih regionalizacij.
Keywords: pokrajine; regije; Slovenija; upravna zgodovina; upravne enote; zgodovinski pregledi