Folliculotropic mycosis fungoides - Kovačič, Srečko (Acta medico-biotechnica, 2018)
Folikulotropni tip fungoidne mikoze (MF) je redka oblika T-celičnega limfoma kože, ki prizadene manj kot 10 % pacientov z MF. Običajno se pojavlja pri starejših osebah. Najpogosteje prizadene glavo, vrat in zgornji del trupa. Diagnoza se postavi s pomočjo klinične slike, histološkega videza in monoklonalnosti T-celic. Pomembna je prepoznava te oblike bolezni zaradi slabše prognoze in posledično potrebe po intenzivnejšem zdravljenju.
Keywords: diagnosis; diagnostika; Kožni T-celični limfom; Lymphoma, T-Cell, Cutaneous; Mycosis Fungoides; terapija; therapy