Metafore o načinih gledanja na zunajjezikovna dejanja v obravnavanju glagolskega vida - Miklič, Tjaša (Slavistična revija, 2007)
S kontrastiranjem delovanja členov slovenske in italijanske vidske opozicije (dovršniki in nedovršniki ter perfekt in imperfekt) v povezavi z različnimi vrstami glagolskega dejanja avtorica opozarja na bistveno različnost temeljnih principov, ki v obeh jezikih usmerjajo vidsko izbiro.
Keywords: aspectuality; aspektualnost; dovršni glagoli; glagol; glagolski vid; Italian imperfetto; Italian language; Italian perfetto; italijanski imperfekt; italijanski perfekt; italijanščina; nedovršni glagoli; Slovene language; Slovene perfective and imperfective verbs; slovenski dovršniki in nedovršniki; slovenščina; sytuation types; verb; verbal aspect; vrste glagolskega dejanja