Brotia (Tinnyea) escheri (Brongniart) iz miocenskih plasti pri Tunjicah - Mikuž, Vasja (Geologija, 2000)
V prispevku je obravnavana razmeroma redka sladkovodna in brakična vrsta polža Brotia (Tinnyea) escheri, katere hišice so bile najdene v miocenskih plasteh Tunjiškega gričevja. Domnevali smo, da so sarmatijske starosti. Po pregledu in determinaciji nanoplanktona iz sedimenta, ki je zapolnil polžje hišice pa smo ugotovili, da nanoplanktonska flora pripada bioconi NN1, torej spodnjemu miocenu - egeriju.
Keywords: fosili; miocen; paleontologija; paleontology; polži; stratigrafija; stratigraphy; Tunjice