On the (in)definiteness of impersonal pronouns - Zobel, Sarah (Linguistica (Ljubljana), 2016)
V članku se ukvarjamo z vprašanjem, ali naj neosebne zaimke glede na njihov diskurzivni anaforični potencial analiziramo kot nedoločne ali določne izraze. Predstavimo nove podatke, ki govorijo v prid trditvi, da neosebni zaimki ne spadajo v nobeno od obeh kategorij (glej Koenig/Mauner 1999). Predlagamo formalno analizo, ki odraža to njihovo vedenje. Poleg tega pokažemo, da prisotnost učinkov kvantifikacijske variabilnosti v primeru neosebnih zaimkov ni neizpodbiten dokaz za njihovo nedoločnost, kot se običajno predpostavlja v literaturi (cf. Malamud 2013).
Keywords: allemand; German; nemščina; neosebni zaimki; Pro-form; pronom; pronoms impersonnels; semantics; semantika; sémantique; zaimek