Nota gotica - Gendre, Renato (Linguistica (Ljubljana), 2002)
Primerjava zgradbe stavkov v evangelijih Nove zaveze med grškim izvirnikom in Wulfilovim prevodom v gotščino kaže, da se gotski prevod sklada z izvirnikom v za skladnjo nenavadnem, presenetljivem, stilističnem urejanju sintagme, na splošno imenovanem hiperbaton
Keywords: gotščina; primerjalno jezikoslovje; sintagmatika; stara grščina; Sveto pismo Nove zaveze