Development through movement - psychopedagogical analysis and psychomotor approaches - Zoglowek, Herbert (Revija za elementarno izobraževanje, 2016)
Članek obravnava psihomotorični razvoj v zgodnjem otroštvu in sestoji iz treh delov. V prvem delu je kratek zgodovinski pregled teoretičnega opisa in analize gibanja. Drugi del daje pregled raznih gibalnih terapij in metod dejavnosti, ki so učinkovite pri delu v vrtcu. Tretji del članka poskuša analizirati in reflektirati praktične izkušnje avtorjev pri psihomotoričnem delu v vrtcih na Poljskem in na Norveškem.
Keywords: early childhood; predšolski otroci; gibalni razvoj; motor development; movement analysis; gibalne sposobnosti; psihomotorične sposobnosti; psychomotor activity; Poland; Poljska; Norveška; Norway