Sodno imenovanje članov nadzornega sveta - Vovk, Dejan (Podjetje in delo, 2013)
Avtor se ukvarja z vprašanjem sodnega imenovanja članov nadzornega sveta v kapitalskih družbah, uporabo določb Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) o delniški družbi pri družbi z omejeno odgovornostjo, razlogi za imenovanje ter posledicami in namenom sodnega imenovanja. S pomočjo prikaza na konkretnem primeru, z odločitvami sodišč ter z rešitvami, ki jih ponujata nemška pravna teorija in sodna praksa, avtor daje izhodišča za ureditev navedenih vprašanj de lege ferenda tudi v ZGD-1, predvsem po vzgledu Aktiengesetz (AktG) - nemškega Zakona o delniških družbah.
Keywords: gospodarske družbe; imenovanje; nadzorni sveti; sodišča; sodna praksa