Problematika sonaravnega razvoja v slovenskem alpskem svetu - Radinja, Darko (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Poročilo osvetljuje obseg in strukturo nekdanje agrarne preobrazbe obravnavane alpske pokrajine predvsem z vidika hudourniške problematike. Z okoljevarstvenega vidika se dotika njenih navzkrižij tudi v zadnjih desetletjih.
Keywords: ecology; ekologija; Julian Alps; Julijske Alpe; Rateče; regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj; Upper Sava Valley; urbanizacija; Zgornjesavska dolina