Predstavitev Fakultete za farmacijo - Mlinarič-Raščan, Irena (Farmacevtski vestnik, 2020)
Poslanstvo Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani je kakovostno izobraževanje, raziskovalna odličnost in vpetost v stroko. Skrbimo za razvoj kritično mislečih diplomantov, sposobnih soočenj z izzivi stroke v sedanjosti in prihodnosti. Svoj doprinos družbi dolgoročno zagotavljamo v sodelovanju s strateškimi partnerji iz zdravstvenih zavodov, gospodarstva, regulatornih organov ter oblikovalcev in izvrševalcev politik izobraževanja in zdravstvene dejavnosti. Sledimo poslanstvu vzgoje, usposabljanja in izobraževanja strokovnjakov v skrbi za paciente in njihovo zdravje kot tudi strokovnjakov za delo v regionalnem in globalnem tekmovalnem okolju na področju farmacije, farmacevtske industrije, klinične kemije in laboratorijske biomedicine ter kozmetologije.
Keywords: Fakulteta za farmacijo; poslanstvo fakultete; pregled izobraževanja; Raziskovalna dejavnost; Univerze