Odstiranje slovenskih krajevnih imen - Torkar, Silvo (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 2016)
V prispevku se za krajevno ime Gorjansko namesto dosedanjih etimoloških izvajanj iz občnega imena gorjani rekonstruira prvotna oblika *Dvorjansko, ki je izpeljana iz stanovniškega imena *Dvorjane. Za krajevno ime Imeno doslej nismo imeli prepričljive razlage, tu pa se na podlagi historičnih zapisov in narečnih oblik za stanovniško ime in pridevniško izpeljanko etimologizira kot *Jamljane.
Keywords: Slovene; slovenščina; imenoslovje; onomastics; onomastika; krajevna imena; etimologija; etymology; Gorjansko; Imeno