Kurzivna pisava v Madame Bovary - Gacoin-Marks, Florence (Primerjalna književnost, 2010)
Med postopki, s katerimi Flaubert ustvarja pripovedno polifonijo, v kateri se prepletajo glasovi pripovedovalca, literarnih oseb in provincialnega meščanstva, je uporaba kurzivne (poševne) pisave v Madame Bovary izvirno sredstvo, ki so ga izčrpno preučili številni flaubertologi. Članek na podlagi analize avtorjevih namenov pri označevanju posameznih sklopov predlaga tipologijo uporabe kurzivne pisave, kar omogoča bolj celovito in sistematično obravnavo tega stilema s prevodoslovnega vidika.
Keywords: Flaubert, Gustave, 1821-1880; francoska književnost; French literature; pripovedne tehnike; polifonija; literarni prevodi; prevodi v slovenščino