Avtonomija umetnosti in sodobna francoska filozofija - Benčin, Rok (Primerjalna književnost, 2008)
Članek se ukvarja z vprašanjem, kako je znotraj določenih tokov sodobne filozofije mišljeno razmerje filozofije do umetnosti, in s tem povezanimi pojmi, kot sta npr. avtonomija in imanenca. Pri tem skuša razmerje med literaturo in diskurzom o literaturi pojmovati mimo enostavne delitve na "zveste" in "prisvajajoče" diskurzivne obravnave literature.
Keywords: Badiou, Alain, 1937-; Ranciere, Jacques; filozofija umetnosti; literatura in filozofija; avtonomija umetnosti; imanenca