Über die vielfalt von Chrysolina purpurascens-formen in Slowenien (Coleoptera: Chrysomelidae) - Kippenberg, Horst (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2005)
Vrsta Chrysolina purpurascens nastopa v Sloveniji z različnimi oblikami aedeagusa, ki so v nekaterih populacijah zastopane hkrati. Razlog za to nenavadno raznolikost lahko najdemo v prisotnosti vrtač. Njihova posebna klima je morda omogočila preživetje reliktnim populacijam med toplimi medpoledenitvenimi obdobji.
Keywords: Coleoptera; hrošči; morfologija; Slovenia; Slovenija