Raziskovanje slovenskega izseljenstva - Žitnik Serafin, Janja (Dve domovini, 1993)
Avtorica razpravlja o ustreznosti obstoječih pogojev in veljavnih kriterijev pri formalni evalvaciji raziskav slovenske izseljenske problematike.
Keywords: izseljenstvo; raziskave; slovenski izseljenci