K nastanku in pomenu nekaterih zemljepisnih imen v Baški dolini - Torkar, Silvo (Slavistična revija, 2003)
V prispevku se pojasnjuje nastanek in podaja etimologija dveh doslej nerazvozlanih zemljepisnih imen: Hudajužna in Porezen. S pomočjo zgodovinskih zapisov se spremlja večstoletni glasoslovni razvoj in prikazuje nastanek krajevnih imen Loje, Logaršče, Obloke in gorskega imena Kojca. Na dveh primerih (Robje in Podmelec) se obravnava nasprotje med živo in knjižno obliko zemljepisnega imena. Podan je tudi kratek povzetek dosedanjega etimologiziranja občnega imena grapa, ki pogosto nastopa v zemljepisnih imenihna Tolminskem.
Keywords: Baška dolina; etimologija; etymology; geografska imena; Slovene; slovenščina