Pesem sveta: poskus hermenevtičnega približanja Strniševi pesniški zbirki Oko - Božič, Andrej (Primerjalna književnost, 2007)
Članek predstavlja poskus interpretativnega približanja pesniški zbirki Oko, ki jo je Gregor Strniša objavil leta 1974. Poskus razumevajočega pogovora s pesmijo, odgovora na vprašanje, o čem poje Strniševa pesem v zbirki in kaj jo vzgibava k njenemu petju. Strniševa pesem je pesem sveta, pesem vesolja kot naseljenega sveta. Sveta v njegovi zastrti razprtosti.
Keywords: Strniša, Gregor, 1929-1987; slovenska poezija; literarna interpretacija; hermenevtika